حساب تجاری چه خصوصیاتی دارد و کدام حساب ها و تراکنش های بانکی مشمول مالیات می شوند؟

حساب تجاری چه خصوصیاتی دارد و کدام حساب ها و تراکنش های بانکی مشمول مالیات می شوند؟
حساب تجاری چه خصوصیاتی دارد و کدام حساب ها و تراکنش های بانکی مشمول مالیات می شوند؟
17 فروردین 1404

مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سوال که آیا تراکنش های تمام حساب ها باهم بررسی می شود و یا تک تک حساب ها مورد نظر است؟ گفت:

افراد ممکن است با حساب های خود پولی را جابه جا کنند که ماهیت درآمدی نداشته باشد. لزوما جمع گردش یک حساب موید درآمد نیست و تمام وجوهی که وارد همه حساب های بانکی می شود، طبق اطلاعات بانک مرکزی رصد خواهد شد اما برای اینکه مشخص شود که چه بخشی از واریزی وجوه به حساب های یک شخص، ماهیت درآمدی دارد، باید مشخص شود که حساب عادی است یا تجاری.

وی ادامه داد: حساب های تجاری به پرونده مالیاتی، درگاه، دستگاه پوز و پذیرنده ها متصل هستند یا الگوهای حساب تجاری دارند که طبق اعلام بانک مرکزی، رفتار تجاری محسوب می شود و حتی ممکن است شخص اعلام نکرده باشد که حساب تجاری دارد و یا از حساب فرد دیگری استفاده کند یا طبق درخواست فروشگاه، پزشک، مغازه دار و ... پول به یک شماره حساب دیگر واریز می شود. وقتی بانک مرکزی رفتار حساب را رصد می کند و مشخص می شود الگوی حساب به گونه ای است که به صورت تکراری در آن پول واریز می شود، این حساب را به عنوان یک حساب تجاری به سازمان امور مالیاتی اعلام می کند و ما طبق اطلاعات بانک مرکزی بررسی می کنیم که چه میزان از این تراکنش ها ماهیت درآمدی دارد. بنابراین لزوما هر گردش حسابی یک حساب درآمدی نیست.

برخی نکات در خصوص حساب های بانکی

☑️ چنانچه یک حساب به پرونده مالیاتی متصل گردد به عنوان حساب تجاری در نظر گرفته خواهد شد. پس از اتصال، حساب به صورت خودکار به بانک مربوطه اعلام خواهد گردید.

☑️ پس از حذف یک شماره حساب از پرونده، حساب به عنوان یک حساب شخصی به بانک معرفی خواهد شد. ولی در بازه اتصال به پرونده همچنان از دید سازمان به عنوان حساب تجاری منظور خواهد شد.

☑️ جهت اتصال و یا حذف یک حساب به پرونده مالیاتی ابتدا از طریق منو فهرست پرونده های مالیاتی، پرونده مورد نظر را انتخاب نموده و سپس از طریق دکمه به روز رسانی ثبت نام وارد پرونده مالیاتی خود شوید. در سربرگ حساب ها می توانید شماره شبا مورد نظر را به پرونده متصل و یا حذف نمایید.

 

مطالب مشابه
گواهینامه ها
۱۴۰۲/۰۶/۱۹
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
0 از 5